Naar boven

Badmode

Ook stralen in de winter. Het badseizoen loopt tegenwoordig het hele jaar door. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Je wilt ook in een nieuwe bikini of badpak kunnen genieten van de warme winterzon op een verre bestemming. Steeds meer merken en winkels bieden daarom het hele jaar door hun badcollectie aan. Niet alle winkels hebben de ruimte om de gehele badcollectie te presenteren in de winkel, maar als je er naar vraagt, hebben ze het snel genoeg vanuit hun voorraadruimte gehaald.UV, shapewear en sneldrogend. Badmode biedt voor ieder wat wils. Badpak, bikini, tankini, pareo, omslagjurkje, slippers, strandhoed, rokje. Ook de ontwikkelingen op het gebied van de stoffen en technieken op badmodegebied zijn vooruitstrevend. Stoffen die de zon geheel tegenhouden (UV factor), snel drogende materialen, reshape materialen en technieken. Ook hier is er voor iedere wens wel een invulling te vinden.

Steeds meer zien we Mix & Match bikini en natuurlijk het cut-out badpak, mooier en bloter dan een gewoon badpak. De marinelook heeft zich inmiddels bewezen als een ware klassieker en deze style vind je daarom ook terug in bijna iedere collectie.

Hoe ben en blijf je lief voor je badpak of bikini? Maryan Mehlhorn, topontwerpster van de merken Lidea, Charmline, Maryan Mehlhorn en Watercult heeft de beste tips voor je samengesteld. Zo blijven ze heel lang mooi. 

  • Insmeren. Smeer jezelf in met een goede zonnebrandcrème vóórdat je je badpak aantrekt. Eenmaal in de zon smeer je je vast nog een keer in. Vermijd dan zo veel mogelijk het contact tussen de crème en je badpak. De cosmetische ingrediënten zijn slecht voor de stof en maken vlekken.
  • Wassen. Chloor, transpiratie en mineralen zijn agressieve vijanden van de fijne elastanvezels. Was je badpak daarom na het dragen even kort met een fijnwasmiddel en spoel het in schoon water uit. Of was het van tijd tot tijd met een sparend wasproces in de wasmachine. Uiteraard in een waszakje en beugelmodellen niet laten centrifugeren. Zo blijven de elasticiteit en vouwvrije pasvorm behouden.
  • Drogen. Lang in een plastic zak laten liggen is niet bevorderlijk voor de elasticiteit van je badpak. Elastanmodellen drogen zeer snel en het liefst buiten in de schaduw. Niet in fel zonlicht, in een droger of op een verwarming. Dat maakt de vezels van het badpak broos.
  • In vorm houden. De zo geliefde massagedouches in whirlpools en plezierbaden werken helaas als gif op je badpak. De hoge waterdruk tast, bij langdurig gebruik, vezels en kleuren aan. Ze boeten in aan veerkracht en verliezen hun bestendigheid en perfecte hechting. Ook ruwe oppervlakken, zoals rotsen en sommige glijbanen, kunnen schade veroorzaken door er op te gaan zitten.
  • Fijnwasmiddel in je vakantiekoffer! In elke vakantiekoffer past nog wel een tube fijnwasmiddel. Je badpak even op de hand wassen (30˚C) in de wasbak verlengt de levensduur van je nieuwe badpak!