Naar boven

Slips

Slip

 
Een slip is eigenlijk de 'ouderwetse' onderbroek. Maar dat is niet zo'n heel sexy woord natuurlijk. Dus werd de onderbroek een slip. Helemaal synoniem zijn ze niet. De onderbroek is een verzamelnaam voor alle soorten slips. En de slip is een van de onderbroeken die er bestaan. Snap je het nog? De slip is een gewoon kort broekje zonder pijpjes.

De slip wordt vandaag de dag nog steeds het meeste gedragen. Het heeft flink wat fans verloren aan de string, maar de laatste jaren heeft de slip toch weer veel in populariteit gewonnen. Om het makkelijker te maken zijn de slips meestal in twee categoriëen in te delen: de heupslip en de tailleslip. De tailleslip zit hoog in de taille tot net onder je navel en de heupslip zit een stuk lager en 'hangt' op je heup.


Slip 'WOW' Lace - Sloggi


String


Een string is een hoog uitgesneden slip die de billen vrij laat. Doordat je op de billen geen ondergoed draagt, tekent het dus ook niet af onder je kleding. Je ziet als het ware een T-vorm. De string wordt schertsend ook wel reetveter genoemd, omdat de dunne strook stof die aan de achterkant zit soms niet meer is dan een dun koord en vaak geheel tussen de billen verdwijnt. Draag je nooit een string, dan is het voor de meeste vrouwen behoorlijk wennen.

Maar ben je daar eenmaal (en dat gaat heel snel) aan gewend, dan zijn er massa's vrouwen die nooit meer anders willen. Je voelt geen naden meer op je billen en je strakkere kleding tekent mooier af. Toch is de laatste jaren de opmars van de string afgenomen. En je string mag zeer zeker niet meer boven je broekband uitkomen. Een echte 'No no'! Grootste vijand van de string; er worden steeds meer damesboxers verkocht en ook de 'gewone' slip is weer helemaal terug van weggeweest.String 'White Nights' - Passionata


Tangastring


Deze variant op de string bestaat nog maar kort. Het is -zoals de naam al aangeeft- de kruising tussen een boxer en een string. Aan de voorzijde zie je een boxer, veel stof en is het broekje wat hoger dan bij een string. Aan de achterzijde zijn de billen onbedekt. Aan de achterzijde zie je dus een string, maar de meeste stringboxers hebben aan de achterzijde wel iets meer stof dan een string. Je ziet als het ware een V-vorm.

Voordeel van een stringboxer is dat de zijpanden wat breder zijn. Je hebt dan iets meer aan je billen en je hebt wat minder kans dat de stof aan de zijkant gaat rollen. De stringboxer wordt ook wel short genoemd. 


Tangastring van Chantelle

 Tangastring 'Merci' - Chantelle


Tangaslip


De tangaslip heeft weer iets meer stof dan een string. En komt erg dicht in de buurt van de stringboxer. De billen worden bij een tangaslip iets meer bedekt dan bij de string. Het woord tangaslip wordt veel gebruikt bij badmode. Een tangaslip laat nog steeds veel bil vrij, maar is net iets gekleder dan een string. En daarom vinden veel vrouwen dit net iets prettiger voor het strand dan een gewone slip of de string.

 


Tangaslip ' Glamourous' - Passionata


Hipster


Hipsters zijn laag uitgesneden broekjes die het afgelopen jaar erg populair zijn geworden. De extra lage modellen zie je niet boven broek of rok uitpiepen. Soms wel een beetje, maar dan is het vaak weer de bedoeling. Dan kunnen ze namelijk allemaal mooi zien welk luxe ondergoed jij draagt. Maar net als bij de string is dit langzamerhand echt geweest, ook een no no dus...  Hipsters sluiten over het algemeen mooi aan bij je benen. Hoeveel bil het bedenkt is afhankelijk van het merk en het model.


 
Roze hipster van Triumph


Hipster 'Essential Minimizer' - Triumph

 

Bikini Tanga

Een Bikini tanga is een stringbroekje dat er aan de voorkant gewoon uitziet als een slip, maar achter is het bijna vergelijkbaar met een string. Het verschil is dat de bikini tanga net iets meer stof heeft aan de achterkant dan een string. Dus net iets meer bedekking van de billen. 

 


De bikini tanga is zoals de naam al doet vermoeden vooral een strandkledingstuk, maar ook zijn er veel slips in deze vorm. 
(tip van lezeres Erzja)

Brazilian


De brazilian heeft het mooie voordeel dat je benen er langer door lijken. De brazilian is namelijk aan de achterkant hoger uitgesneden waardoor je benen langer lijken. Verder lijkt de brazilian veel op een hipster en is daar eigenlijk het iets blotere zusje van. De brazilian wordt ook vaak de Rio slip genoemd.

Brazilian slip van Chantelle


 Braziliaanse slip 'Chic' - ChantelleBoxershort


Ooit 'eigendom' van de man, maar je zag ze steeds vaker eindigen in de kast van de dames. Ingepikt. Lekker om op zondagochtend met een lang t-shirt erover in te loungen. Inmiddels ook voor dames ontwikkeld. Meestal in de strakke versie. Overigens dragen mannen ook steeds meer de boxershort in strakke versie. De wijdere boxershort is eigenlijk uit. Dus in de kookwas en poetsdoeken van maken.
 
Retro Calvin boxers Calvin Klein
 
Hipster 'Retro Calvin - Millennial Stripe Silver' - Calvin Klein

 

Mis jij nog informatie of mis jij zelfs een onderbroeksoort? Meld het ons, dan duiken wij er weer in!