Waarom je tijdschriften niet moet lezen

Door Ingrid | INC Professional Organizing - 23 april 2019 - #justtalk
Vorige week was ik bij een klant. Tijdens het uitzoeken van haar administratie kwamen we een flink aantal tijdschriften tegen. “Tja die moet ik allemaal nog lezen”. We gingen hierover in gesprek, want het lezen van een tijdschrift zie ik als ontspanning en even tijd voor mezelf. Om die reden had zij ooit ook een abonnement genomen. Elke week of maand komt er een nieuw exemplaar binnen en wordt de stapel groter. Op die manier wordt de achterstand zo groot dat het lezen een moetje wordt in plaats van een ontspannen moment. Zonde toch? Herkenbaar?

 

Lees wat je boeiend vindt, sla over wat je niet interesseert.

En dan is het tijdschrift UIT!

Ga er de komende weekenden eens lekker voor zitten. Op de bank, je bed, of in bad met een lekker drankje erbij. Pak het onderste tijdschrift van de stapel en lees ‘m van voor naar achter door. Lees wat je boeiend vindt, sla over wat je niet interesseert. En dan is het tijdschrift UIT! En dan kan ie WEG. Geef ‘m door aan de buurvrouw een vriendin of je tante.

Ben je over 3 weken nog niet door de oude stapel heen. Geen probleem. Je komt er in één keer vanaf door ze af te geven bij een Terres de Hommes winkel of de Kringloop. Gaat je voorkeur hier niet daaruit, denk dan ook eens aan verzorgingshuizen of verenigingen die oud papier verzamelen voor het goede doel. Als je dit doet, maak je veel mensen inclusief jezelf blij.


Zo voorkom je 'moeten' 

Om een nieuwe stapel ‘moeten’ te voorkomen; zeg je abonnement op en koop gewoon af en toe een lekker tijdschrift bij je supermarkt. Of sluit een online tijdschrift abonnement af. Trouwens: ook gratis tijdschriften, die je als donateur of bij een lidmaatschap krijgt, kun je opzeggen. Dat scheelt een hoop ‘moeten’ en een hoop papier!

Ingrid | INC Professional Organizing