Tips: Welke kleur bh moet je dragen onder je kleding

Door #bodytalk - 20 september 2017 - #justtalk , Tips & Tricks
Vroeger was het zien van je lingerie echt iets wat niet kon, maar tegenwoordig lopen mode en lingerie in elkaar over en is het helemaal niet gek om een klein detail van je lingerie zichtbaar te hebben. Maar de regel blijft: Denk er wel goed over na hoe je het doet.

Maar voor veel vrouwen is het nog steeds onduidelijk welke kleur lingerie ze onder welke kleding aan moeten. Daarom hebben wij voor jou een aantal do's and don'ts over kleuren op een rijtje gezet.Witte lingerie

De altijd terugkerende vraag wat wat draag je nou onder witte kleding? Nou als het aan ons ligt in ieder geval geen witte lingerie. Want wit onder wit is juist heel goed zichtbaar, dit komt omdat een witte bh onder je witte kleding de kleur versterkt en daarom heel goed zichtbaar is.
Een witte bh kun je dus beter bewaren voor onder minder doorschijnende kleding. Maar wist je dat wit dé kleur is als het gaat om bruidslingerie? Lees hier meer over bruidslingerie.


Champagne kleurige lingerie

Champagne, ivoor, off white, cream, er zijn genoeg benamingen voor deze kleur. Het voordeel van een champagne kleurige bh is dat de kleur mooier blijft in de was dan een witte bh. Daarom kiezen veel vrouwen voor deze kleur. Maar waar draag je deze kleur bh dan onder? Onder hele dunne lichte kleding zal deze kleur doorschijnen. Maar voor de rest kun je deze kleur bh onder veel kleding dragen.


Zwarte lingerie

Zwart is een kleur die je onder veel kledingstukken aan kunt. Veel vrouwen kiezen voor een zwarte bh in de winter omdat je dan meestal donkere kleuren aan hebt. Maar ook in de zomer kan een zwarte bh goed van pas komen. Wanneer je kleding van wat dikkere stof is gemaakt zal een zwarte bh echt niet doorschijnen. Het nadeel van een zwarte bh is dat je hem niet onder lichte doorschijnende kleding aan kan.


Huidskleurige lingerie

Huidskleur, vleeskleur, nude zelfs de benaming is niet sexy en zeker niet duidelijk, want over welke huidskleur hebben we het dan? Zoveel vrouwen, zoveel tinten. Dus we kunnen er ook niet meer van maken, een huidskleur bh is gewoon praktisch voor onder je witte kleding. Maar gelukkig denken lingerie merken hier ook zo over en hebben ze steeds leukere huidskleur bh's in hun collecties. De serie Josephine van Rosa Faia is een voorbeeld van een huidskleur bh die er mooi uitziet.

Rode lingerie

Dus, wat is nou onder wit te dragen en ziet er niet uit of het uit de kast van je oma komt? Je zal het niet verwachten maar rood is voor lichtgetinte vrouwen een perfecte kleur om onder wit te dragen en is natuurlijk een stuk mooier dan de 'huidskleur' bh's. 
De reden dat je als lichtgetinte vrouw een rode bh onder je witte kleding kunt dragen is omdat de lichte huid een rode ondertoon heeft waardoor die rode bh bij jouw huid kleurt. Naast onder wit kun je een rode bh eigenlijk onder elk kledingstuk dragen.

Heb je een lichtbruine of diepbruine huidstint zoals ebbenhout dan is een blauwe bh prachtig onder een witte blouse of top. Rood kan dan overigens ook prachtig zijn, het gaat dan vooral om waar je jezelf mooi in vindt.

Roze lingerie

Ook een goed alternatief voor een huidskleurige bh is een roze bh, zeker als je een lichte huidskleur hebt. Net als bij een rode bh komt deze kleur dicht bij de huid vanwege de rode ondertonen. Maar ook bij een donkere huidskleur staat roze prachtig. Je moet dan niet voor fluoriserend roze kiezen maar juist voor zacht roze.

Gekleurde lingerie

Een gekleurde bh is onder alle niet doorschijnende kleding goed te dragen. Maar wil je je outfit nou net iets spannender maken? Combineer dan je lingerie met je bovenkleding. Het is niet erg als je een blauwe blouse aan hebt daar een blauwe bh onder aan. Het is juist mooi als je subtiel een klein detail van je bh ziet. Vooral met een opvallend bh bandje kun je je outfit leuker maken.


Lingerie met een print

Een bh met print is moeilijker te combineren onder je kleding, maar over het algemeen dragen vrouwen niet elke dag een witte blouse. Daarom blijven er nog genoeg kledingstukken over waar je een bh met een print onder kan dragen.
Het is ook leuk om de print van je bh te combineren met de print van je kleding. Wanneer je dan per ongeluk het bandje van je bh ziet valt dit niet op. Wil je toch graag een drukke print aan, draag er dan een hemdje overheen waardoor het zeker niet doorschijnt.Na het lezen van deze blog weet jij voortaan bij elk kledingstuk welke kleur bh je aan moet. Uiteindelijk gaat het erom of jij je zelfverzekerd voelt in wat je aan hebt. Nieuwsgierig naar wat handig is om in je kast te hebben liggen? Lees dan ook deze blog over de 4 lingerie essentials.