Sportbeha nodig? Anita.com geeft advies

Door Anita.com - 03 januari 2019 - In the picture , Nieuwe collectie

Goed met je lijf omgaan

Sporten is gezond, mits we goed met ons lijf omgaan. Gezonde voeding, verantwoord bewegen, het hoort er allemaal bij. Maar wat vaak wordt onderschat door veel vrouwen is een goed passende sportbeha, terwijl een goede sportbeha zoveel narigheid kan voorkomen! Wij, van Anita.com, geven je advies over onze sportbeha's.



Sporten en sportbeha’s

Vaak begint het al met een verkeerde maat. Een te grote of te kleine sportbeha geeft niet de juiste ondersteuning, waardoor op langere termijn schade aan het borstweefsel kan ontstaan met als gevolg hangende borsten en nog vervelender: pijn. Dat wil je voorkomen. Maar ook een sportbeha die niet geschikt is voor de sport die je beoefent, kan er voor zorgen dat jij niet ten volle kunt genieten van bewegen.


Voorkom beschadiging aan je huid en weefsel

Je borsten bestaan uit weefsel, banden en huid. Tijdens het sporten, zeker bij high intensity sporten als hardlopen, komen deze onder druk te staan. De beweging zorgt, zonder de juiste steun, er voor dat de borsten niet alleen naar boven en beneden bewegen, maar ook zijwaarts. Hierdoor kunnen de banden op rekken, maar ook de huid raakt beschadigd.

Denk maar aan striae-strepen en deze gaan niet meer weg. Te veel beweging in de borsten is niet alleen pijnlijk, maar op den duur kan dit ook leiden tot hangende borsten.


Geen pijnlijke schuurplekken

Bovendien kan een niet goed passende sportbeha zorgen voor pijnlijke schuurplekken. Zweet bestaat onder andere uit zouten. Deze zouten gaan kristalliseren en kunnen bij frictie zorgen voor gemene schuurplekken. Die je meestal pas in de gaten hebt als ze er eenmaal zijn.


Voordelen van Anita active

Maar hoe bepaal je nu welke sportbeha geschikt is en moet je voor iedere sport een zelfde soort ondersteuning hebben? Anita active heeft verschillende type sportbeha’s. Zo is er altijd eentje die het beste bij jouw behoeftes past. Het voordeel van kiezen voor een sportbeha voor high intensity sporten (zoals hardlopen, tennis, paardrijden, etc) is dat je deze sportbeha ook voor de minder intensieve sporten kunt gebruiken.

De overeenkomsten van al onze sportbeha's

Onze sportbeha’s hebben een aantal overeenkomsten. Zo zit de ondercupband strakker dan bij een normale beha, is elastisch en voegt zich soepel naar het lichaam. Voor de cups is gebruik gemaakt van kort-elastische materialen. Die zorgen ervoor dat de cup zijn stevigheid behoudt en dus de borsten altijd op de plaats houdt. De cups zijn bestand tegen intensieve bewegingen. Keer op keer op keer.

Ook een hoog decolleté draagt er aan bij dat de borsten stevig tegen het lichaam worden gedrukt, zonder af te knellen. De gebruikte materialen zijn ademend en zorgen voor een aangenaam huidklimaat, zowel tijdens als na het sporten. 


Het Anita Sweat Management

Het Anita Sweat Management zorgt er voor dat het ontstane transpiratievocht wordt opgenomen en naar buiten toe wordt afgevoerd. Zo blijft je huid droog en worden irritaties voorkomen. Misschien nog wel het belangrijkste: dit gaat absoluut niet ten koste van het comfort.

Integendeel. Doordat er met zachte materialen wordt gewerkt en de modellen slechts enkele, zeer zachte naden hebben, die direct op de huid liggen, ontstaan er geen irritatieplekken of schaven. Ook niet als er intensief gesport en gezweet wordt.

Onze 5 favorieten

Wij zetten onze vijf favorieten voor je op een rijtje. Deze zijn alle geschikt voor hight intensity sporten en dus ook voor minder intensieve sporten.


Air Control Deltapad (5544)

De nieuwste telg in de familie van de Anita active sportbeha’s is de Air Control Deltapad. Uniek zijn de gepatenteerde voorgevormde cups, die (in tegenstelling tot weel andere voorgevormde sportbeha's) wél ademen en de huid droog houden. Nog een voordeel is dat de cups er voor zorgen dat er geen tepeldoordruk zichtbaar is en ze houden de borsten perfect op de plaats.

De schouderbandjes zijn ergonomisch gevormd en gepolsterd. Hierdoor heb je geen last van drukplekken of snijdende bandjes en ervaar je maximaal comfort. De steun die deze sportbeha biedt is ook geschikt voor vrouwen met een grote cup en omvangsmaat. Verkrijgbaar in cupmaten AA t/m H en omvang 65 t/m 95.


Momentum soft cup (5529)



Stoer en verleidelijk, dat is de Momentum soft cup sportbeha. De beha is beugelloos en heeft naadloze hooggesloten cups voor perfecte ondersteuning bij het sporten, ook bij een grote cupmaat. De verstelbare schouderbandjes zijn gevoerd voor extra comfort. Het rugpand van deze sportbeha is gemaakt van ademende stof.

Door het ideale vochtabsorptievermogen wordt transpiratievocht snel geabsorbeerd en van het lichaam weggevoerd. Hierdoor blijft je lichaamstemperatuur in balans. Verkrijgbaar in cupmaten A t/m H en omvang 65 t/m 105.


Extreme Control ( 5527)

Grote borsten hoeven geen belemmering te zijn om (intensief) te sporten. Zeker rijk bedeelde vrouwen die graag hardlopen hebben veel baat bij de Extreme Control. De naam zegt het eigenlijk al. Deze sportbeha is geschikt voor de meest extreme invloeden op de borsten.

De sportbeha is beugelvrij en de driedelige genaaide cups met zijwaarts ingezette steunstrook geven de borst tot in grote cups een mooie vrouwelijke vorm en betrouwbare steun. De combinatie van genaaide cups en de naadloos gevormde binnenzijde van de cups zorgen voor een optimaal comfort en vochtafvoer tijdens het sporten. Verkrijgbaar in cupmaten B t/m H en omvang 65 t/m 105.


DynamiX Star (5537)


Voor vrouwen die een sport beoefenen, waarbij de schouders vrij moeten kunnen bewegen (zoals bij tennis, hockey, Crossfit of vollebal) is de DynamiX Star aan te raden. Deze sportbeha volgt jou in al je bewegingen en geeft je maximale bewegingsvrijheid. Het door Anita ontwikkelde schouderbandsysteem maakt het aan- en uittrekken heel gemakkelijk. Hij gaat "Easy On & Off", door het wijd te openen rugpand en de van voren verstelbare schouderbanden.

De gepolsterde schouderbandjes bieden een hoog draagcomfort door het zachte materiaal en de ademende X-Back zorgt voor voldoende steun. De cups zijn beugel- en naadloos gevormd. Verkrijgbaar in cupmaten A t/m G en omvang 70 t/m 90.


Momentum Pro (5539)

Vanaf november 2017 is de momentum pro verkrijgbaar. Onze nieuwste sportbeha in het assortiment, die het beste van alle onze andere sportbeha’s combineert:

- de naadloos gevormde cups van metallic glinsterend hightechmateriaal van de momentum;
- de innovatieve schuimcup Deltapad, die zijn voorgevormd én ademen (dus de huid droog houden) van de Air Control Deltapad;
- en de crossback met easy on/off systeem van de dynamiX star.

Dit levert een premium-sportbeha op, die bestaat uit exclusief door Anita ontwikkelde materialen en een geperfectioneerde pasvorm.
Verkrijgbaar in cupmaten B t/m F, omvangsmaten 70 t/m 90.

Met de juiste sportbeha wordt sporten nóg leuker!
www.anita.com