Naar boven

Shapewear is hot

Door #bodytalk - 31 augustus 2016 -

Geen harnas om je lichaam

Nieuw is dat de shapewear enorme innovaties heeft doorgemaakt. Verbeterde stoffen zorgen ervoor dat de shapende onderkleding beter ademt. Je warmte vindt een betere uitweg.

Door het gebruik van nieuwe elastische grondstoffen zit de shapewear veel prettiger. Het beweegt meer mee met je bewegingen. Geen beklemmend gevoel alsof je een harnas aanhebt. 

Shapewear
 

Sexy silhouette

Ook nieuw is het besef dat ook shapewear sexy mag zijn. Geen Bridget Jones-achtige taferelen meer met grote witte onderbroeken. Maar mooi kant, afwerking met satijn, glansstoffen, mooie bandjes. Het is er allemaal.


Geen Bridget Jones-achtige taferelen meer met grote witte onderbroeken

Een kaart van je lichaam door Maidenform

Maidenform maakt al 90 jaar shapewear en is de onbetwiste shapewear specialist. Het van oorsprong Amerikaanse merk introduceerde onder andere ‘bodymapping’ in de Sensual Shape collectie. Deze techniek brengt het lichaam in kaart, waardoor elk stukje van je lichaam apart wordt geshaped. Maidenform heeft shapewear voor onder elk kledingstuk. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. 

 
Charmline is een merk van Maryan Mehlhorn Beachwear. Ze noemen zichzelf Pioneer in Shapewear. De badpakken zijn zo gesneden dat ze op de juiste plekken extra steun en correctie bieden. De corrigerende eigenschappen worden nog eens extra benadrukt door de prints.

Zelfvertrouwen in elke look

Ook Ten Cate ondermode heeft een collectie Shapewear. Ze verwerken katoen in de shapewear voor een hoger draagcomfort. Katoen heeft natuurlijke ademende en vochtregulerende eigenschappen. De lijn heet Cotton Confidence, waarbij natuurlijk de slimme link naar confidence (zelfvertrouwen) wordt gelegd. De verschillende items maken je silhouette vloeiender en zorgen dat je vormen worden ondersteund waar je dat wilt.

Doe je beste aankoop zo:

 • Pas het onder het kledingstuk waar je het vooral voor koopt
 • Doe een lekkere work-out in de paskamer, geneer je niet, niemand ziet je. Buig, kniel, spring, armen omhoog, doe alles wat je normaal op een dag ook doet aan bewegingen en houdingen.
 • Laat je adviseren door een medewerker
 • Koop het niet te klein, je moet ook nog ademen
 • Voel of de stof lekker aanvoelt, niet te stug, niet te dun
 • Kijk of de pijpjes niet te lang zijn voor het rokje of jurkje dat je erbij wilt dragen
 • Buig extra vaak naar voren om te testen of je shapewear niet omlaag rolt
 • Houd het even aan in de paskamer om te testen of het niet te erg begint te knellen
 • Neem iemand mee die eerlijk zegt of het echt corrigeert of juist misschien alleen nog maar meer rolletjes maakt, ook aan de achterkant waar je het zelf niet goed kunt zien
 • Heb je de ultieme shapewear gevonden? Bewaar het artikelkaartje in je portemonnee voor een volgende keer
 • Kijk naar de reportage van Vara’s Kassa waar shapewear is getest door een panel en beoordeeld door een jury

En vergeet niet ook nog even De do's and don'ts van shapewear te lezen!