Naar boven

Lingerie tips voor de decembermaand: dit wil je weten

Door #bodytalk - 21 november 2016 -
De Decembermaand is de maand voor borrels en feestjes. Van het werk, de vereniging, thuis, bij vrienden of familie. Voor de ene gelegenheid volstaat een nette broek met blouse of een mooie jurk. En er zijn steeds meer ugly sweater parties.  Bij veel feesten zorgt de dresscode ervoor dat je iets meer je best moet doen. De maanden november en december is het dan ook lekker druk in de kledingwinkels. Ben je al geslaagd? Heb je dan ook al nagedacht over wat je onder je feestkleding draagt?

Lingerie voor onder je jurk 
Met name in de weekenden voor de Kerstdagen worden er veel cocktailjurken, galajurken en avondjurken verkocht. De cocktailjurk is het hippe feestjurkje dat over het algemeen boven de knie eindigt en gedragen wordt met een hoge hak. Ook als de jurk tot net over de knie komt of eindigt boven de enkels wordt het over het algemeen een cocktailjurk genoemd. 

bh onder jurkbron: dressmatch.com


De avondjurk en galajurk zijn beide lang, ze vallen tot op de grond. Het verschil zit hem in het silhouette. De galajurk heeft een strak lijfje en waaiert rond het middel uit. Het lijfje is vaak strapless. De avondjurk heeft geen vastgesteld silhouette. Als de jurk maar lang is en van een mooie luxe stof (zijde, chiffon, fluweel of satijn) dan valt de jurk onder de categorie avondjurken.

beha voor onder feestjurk

De keuze van de outfit bepaalt ook de accessoires die erbij passen. En dat geldt niet alleen voor de zichtbare accessoires zoals sieraden, haaraccessoires en schoenen. Maar dat geldt uiteraard ook voor wat je onder je ouftit draagt. Een strapless cocktailjurkje vraagt bijvoorbeeld om een strapless beha.

anita strapless beha
Chantelle strapless beha
MarieJo strapless beha
 Rosa Faia strapless beha                                Chantelle strapless beha                                  MarieJo strapless beha

Een goede ondersteunende beha is bij elke jurk (en elk kledingstuk overigens) een must. Het zorgt ervoor dat je silhouette glad is, het leidt de aandacht niet af en het zorgt ervoor dat je buste op de plek zit waar deze hoort. Veel beha's geven niet de steun die nodig is om de borsten op de goede plek te houden.

Bedenk wat je wilt doen als je een strapless jurk draagt. Er zijn voorbeelden van strapless jurken waarbij de beha zo mooi en passend is dat deze er gewoon onder wordt gedragen. Halterbeha's met rijk versierde bandjes kan bijvoorbeeld heel mooi matchen met een strapless jurk. 

bh strapless jurk


Bij gladde stof zijn de lijnen van je ondergoed vaak goed zichtbaar. Eigenlijk is een gewone slip onder een strakke jurk not done. Kies voor een goed passende string. Geen te strakke, want dan krijg je rolletjes die afsteken onder de stof. Ben je echt geen fan van strings? kies dan voor een hipster van gladde stof, waarvan de pijpjes wat langer zijn. Ook dan zie je minder lijnen.

Er is tegenwoordig ook veel naadloos ondergoed beschikbaar. Deze zijn helemaal fijn want ze tonen geen enkele naad. En ze zitten over het algemeen ook nog eens hartstikke lekker.

Mey String
Ten Cate Secrets Slip
Mey Hipster    
Mey String                                              Ten Cate                                Secrets Slip Mey Hipster

Nog een goede tip is om het ondergoed minstens al 1x vantevoren te dragen. Kom je er dan achter dat de bh niet lekker zit of de string afzakt, dan heb je nog de tijd om een alternatief te zoeken. En loop je niet op dat leuke feestje voortdurend aan je strapless bh te hijsen.

Je kunt ook helemaal op safe spelen en shapewear kopen. Let hierbij goed op dat je de juiste maat koopt en dat het precies past bij wat je erboven draagt. Ook bij een mooie broek en top is shapewear goed te matchen. Meer tips over het dragen en kopen van shapewear lees je in onze vorige blogs. Enne, goed om te weten dat er tegenwoordig shapewear te koop is dat net zo vrouwelijk en mooi is als het jurkje dat je erop draagt. 

maidenform shapewear

maidenform slipdress