Kooklustig

Door Nynke | Gaos Events - 21 april 2017 - #justtalk , Tips & Tricks

Gespot zittend aan de koffietafel

Zelf gezegend met een relatie die al bijna 20 jaar duurt, kan ik toch zo inleven met mensen die het maar niet lukt om ‘vaste verkering’ te hebben. Mijn hart gaat echt uit naar de pechvogels die er alles voor over hebben om dat te hebben wat buiten handbereik schijnt te liggen: een partner voor het leven.

Die van mij heb ik gevonden op school; gewoon in een tussenuur gespot zittend aan de koffietafel. Kapitalen heb ik uitgegeven aan koffie om maar bij hem in de buurt te komen. 

En wat een geluk voor mij: na een tijdje was hij verslaafd aan mij en ik aan de koffie. 

Cocos en Mayonaise


Daarmee is voor mij aangetoond dat er een belangrijke band bestaat tussen eten en relaties. Allerlei soorten relaties. Wat de favoriete kleur van mijn beste vriendinnen is, zou ik niet weten. Wel dat de een niet van cocos houdt en de ander niet van ‘vleeskluiven’. Dat de ene buurvrouw dol op mayonaise is en de ander die het zonde vindt om de keuken vies te maken!


Daten in een restaurant; uitzitten die avond


Liefde gaat bij mij door de maag. Het is symbool voor zorgen voor de ander, voor gezond zijn en blijven en het prettig hebben. Ontspannen en genieten. Ik kan me dus ook helemaal voorstellen dat vrijgezellen tijdens hun eerste afspraakje naar het restaurant gaan om elkaar beter te leren kennen.

Maar tegelijkertijd begaan ze dan wel een grote fout. Bij de allereerste keer gaat het niet om diepgang. Integendeel zelfs. Tegen de tijd dat jij bij het dessert denkt: dat wordt ‘m niet, hebben je feromonen bij het voorgerecht onbewust al lang hun werk gedaan. No weddingmaterial en dus uitzitten die avond.

Dubbelpech want het restaurant of speciale gerecht hebben eveneens voorgoed hun glans verloren.


Tegen de tijd dat jij bij het dessert denkt: dat wordt ‘m niet, hebben je feromonen bij het voorgerecht onbewust al lang hun werk gedaan.

Het klikt en je wilt verder...

Ga in vredesnaam naar het café, een koffiebar of strandtent om elkaar voor het eerst te ontmoeten. Als het klikt en je wilt verder, kun je thuis afspreken om hem of haar met simpele doch doeltreffende gerechten uit de Erotische kookworkshop te verleiden tot meer….. Kooklustig!

Nynke | Gaos Events