Help! Ik heb een grote cupmaat!

Door #bodytalk - 17 januari 2017 - Tips & Tricks
Iedere vrouw met een grote voorgevel heeft het vast weleens gedacht in een iets te krap en iets te slecht verlicht pashokje: Help! Waarom heb ik zo’n grote cupmaat?!

Borsten hebben is fantastisch, of ze nu klein of groot zijn, maar als je de eigenaresse bent van grote borsten heb je het niet altijd even makkelijk. Kleding passen gaat niet zonder slag of stoot, en dan hebben we het nog niet eens gehad over sporten. Kortom: Wat nu?

We kunnen helaas niet met een toverstafje zwaaien en er voor zorgen dat je problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar we kunnen je wel enkele tips geven waardoor het voor jou wat makkelijker wordt. Heb je zelf nog een goede tip? Dan horen we die graag want sharing = caring.

grote cupmaat

Hoe vind je de perfecte beha voor een grote cupmaat?


Heb je grote borsten, dan is een goede ondersteuning belangrijk. Je moet dus op zoek gaan naar een goede beha, maar waar begin je?

Je kunt bijvoorbeeld beginnen door naar een lingeriewinkel gespecialiseerd in grote cupmaten te gaan in jouw buurt. Laat je door hen opmeten (of doe het thuis met je partner of een vriendin als je het niet zo fijn vindt om te doen in de winkel. Weet je niet hoe je je maat moet opmeten? Klik hier) en ga dan samen met de verkoopster op zoek. Zij kennen de merken die zij verkopen door en door en weten precies welke pasvorm bij jou past. 

Hier op onze website hebben we een lijst van de leukste lingeriewinkels samengesteld dus we weten zeker dat er ook een winkel bij jou in de buurt zit.(Verschillende beha's van Passionata. Mooi vind je niet?)

Verder kun je letten op de soort beha die je neemt (lees hier meer over de verschillende soorten beha's). Zo heb je keuze uit voorgevormde beha’s, strapless beha’s, balconette’s enzovoorts. De keuzes lijken eindeloos en soms denk je door de bomen het bos niet meer te zien. Niet gevreesd, want ook voor jou bestaat de perfecte beha.

Zo raden we je aan om niet voor een strapless of bandeau beha te gaan. Zo’n beha is leuk maar biedt niet veel ondersteuning. Beter kun je gaan voor een goede beugelbeha met een bredere band en stevige schouderbandjes.

En doe je (intensief) aan sport? Dan is een goede sportbeha echt een must! Niets zo vervelend als een rondje hardlopen waarbij je borsten op en neer zwiepen. En het is niet alleen pijnlijk, het kan ook je borstweefsel beschadigen.

Een goede sportbeha is dus afgestemd op jouw sportbehoeften. Hoe intensiever de sport hoe sterker de sportbeha moet zijn. Een sportbeha moet goed mee rekken als je ‘m aandoet maar het is niet de bedoeling dat de beha gaat uitrekken. Een sportbeha passen is vaak trial en error. Neem dus de tijd als je een sportbeha gaat passen. Spring op en neer of ren een rondje. Dan merk je snel genoeg of je voor jou zelf de correcte sportbeha hebt genomen. Een fijn merk voor een goede sportbeha is bijvoorbeeld het merk Anita Active


Hoe vind je de juiste kleding voor een grote cupmaat?


Kleding vinden die goed past terwijl je een grote cupmaat hebt, het is als zoeken naar een speld in de hooiberg. Zit het goed bij je borsten, zit het ergens anders weer niet goed en vice versa. Geen makkelijke klus dus.Een mooie blouse scoren is dan ook echt de horror. Want, het euvel waar menig vrouw met grote borsten tegenaan loopt, past de blouse over je boezem, dan hangt de rest van de stof vormeloos om je heen. Onze tip is om te investeren in een mooie getailleerde blouse. Niet alleen is de kwaliteit van de stof vaak vele malen beter, bij de pasvorm is er ook veel beter naar het vrouwelijk lichaam gekeken. Verder vinden wij persoonlijk een V-hals mooi staan bij een grote boezem. Je borsten komen goed uit en het is sexy en sophisticated.

Als je er niet zo van houdt als mensen eerst naar je boezem kijken in plaats van naar jou dan zouden wij hooggesloten T-shirts of blouses en coltruien vermijden. Deze leggen extra de nadruk op jouw voorgevel.

Lekker in je vel met een grote cupmaat
Wees trots op je voorgevel, boezem, bos hout, borsten of hoe je ze ook maar wil noemen. Grote borsten zijn niets om je voor te schamen en we zien dan ook geen enkele reden om er niet mee te pronken. Het enige dat je ons moet beloven is dat je investeert in een mooie goede beha. Sexy of sportief, zolang het maar bij jou smaak en stijl past. Op onze website hebben we de mooiste lingeriemerken verzameld zodat je al een beetje vooronderzoek kunt doen. Kijk hier voor alle merken

(En als je die coltrui toch wil dragen, de winters kunnen soms ineens heel koud zijn in Nederland, moet je dat gewoon lekker doen!)