De do's and don'ts van Shapewear

Door #bodytalk - 13 oktober 2016 - Tips & Tricks

MarieJo shapewear

Wanneer is shapewear fijn?

Heb je binnenkort een leuk feestje, helemaal geschikt voor je cocktaildress? Dan is het misschien mooi om een shapend onderjurkje te dragen. Je jurkje zit strakker over je vel, eventuele ‘ bumpertjes’ rond je middel en onder je schouderbladen worden afgevlakt en je lichaam houdt zich wat rustiger als je staat te swingen op de dansvloer.

Maar ook als je een strak shirt draagt op een jeans kan een shapeshirt je net even wat meer silhouette geven. 

En wanneer draag je het niet...

Als je het ons vraagt, draag zeker niet elke dag shapewear. Waarom wij dat vinden? Het geeft je toch net een iets minder vrij gevoel. Zeker in de zomer zul je het er echt warmer in krijgen.

Je lichaam zal zelf geen enkele moeite meer doen om in shape te blijven. En draag je je shapewear een keertje niet, dan ga je je ergeren aan je bewegende lichaam.

Het zou zonde zijn als je het gevoel hebt dat je je lichaam altijd een stukje moet verbergen. Voel je je er dan nog lekker bij als je het strand op gaat? Of als je je uitkleedt in de sportschool? Of thuis in romantische sferen…?

Draag je de juiste shapewear?

Dragen van de juiste shapewear is zo belangrijk. Nog niet heel lang geleden kwam in het nieuws dat het dragen van verkeerde, te kleine en te strakke kleding kan zorgen voor allerlei problemen. Denk bijvoorbeeld aan het afknellen van zenuwen en bloedvaten. Problemen met de spijsvertering. Of organen die veel te veel onder druk komen te staan.

Brandend maagzuur, niet goed kunnen eten, niet verteren van het eten, het zijn allemaal problemen die kunnen voorkomen bij het dragen van te strakke shapewear. Koop deze kleding dus met beleid, zorg voor een goed advies. En koop het zeker niet een maat te klein.

En nog een aandachtspuntje, kijk goed naar het materiaal. Ben je gevoelig voor infecties? Zorg dan dat je vooral katoen draagt en dat je shapewear ook enigszins kan ademen. 

Maidenform skirt shaper
 

Goede shapewear merken

Er zijn een aantal goede merken in Nederland die shapewear verkopen. Aanraders zijn wat ons betreft: Anita, Mey, MarieJo en Magic en waarschijnlijk de bekendste in Nederland Maidenform.

Deze laatste is specialist in shapewear en heeft daarom voor elke gelegenheid en elk lichaam het juiste artikel. Hun meest verkochte shapewear product is de Sleek Smoothers. Deze zijn zeker aan te raden. En deze -ja echt waar- kun je ook wat makkelijker elke dag dragen.

Er zijn tegenwoordig allerlei varianten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de body waarbij je je eigen bh kunt blijven dragen, daarmee voorkom je dat je eigen rondgevormde borsten worden platgedrukt. Of de langere broek waardoor je bovenbenen worden ingetoomd. De nieuwste technieken zorgen er zelfs voor dat je bepaalde gebieden extra kunt benadrukken of juist verbergen.


Liever een persoonlijk advies?

Voor een goed advies kun je een lingerie speciaalzaak bezoeken. Je weet dan direct zeker dat je de juiste maat kiest en de juiste ‘probleemgebieden’ aanpakt.

Eng? Nee hoor, de adviseuses helpen elke dag vrouwen met uiteenlopende aankopen en ze hebben elk lichaam van groot – klein – lang – kort – slank – volslank – maatje meer – grote cupmaat – en ga zo maar door al wel gezien. Dus maak je daarover niet ‘dik’ :)

Lees de beste tips voor het kopen van shapewear in Shapewear is hot!