Dé 5 tips voor als je ongesteld bent

Door #bodytalk - 22 juni 2017 - #justtalk , Tips & Tricks
De ene vrouw doorloopt fluitend haar ongesteldheid, de ander ligt met krampen op bed. Hoor jij nou bij die laatste groep? Genoeg reden om jezelf te pamperen. In dit artikel krijg je 5 tips van ons. (En ben je nou niet ongesteld, dan zijn deze tips natuurlijk nog steeds heel bruikbaar. ;) )


#1 Ga in bad of neem een lekkere douche

Niet alleen als je ziek bent maar ook als de vlag uithangt is het fijn om in bad te gaan. Je hoeft even helemaal niks te doen, gewoon lekker liggen in bad. Koop een lekkere bath oil of bruisbal (Lush heeft hele leuke) en gooi dit in het warme water. Het is een feestje om zo’n bruisbal te zien oplossen in het badwater. En natuurlijk nog veel lekkerder om in te liggen. Wanneer je weer uit bad stapt zul je merken dat je je niet alleen beter voelt, je huid voelt ook zacht aan Win-win dus.

Heb je geen bad? Dan kan een warme douche net zo goed fijn zijn. Koop een lekkere douche foam (Rituals staat bekend om haar douche foams) en smeer jezelf rijkelijk in tijdens het douchen. Hier mag je best even de tijd voor nemen, masseer bijvoorbeeld je onderrug om de pijn van de ongesteldheid te verlichten. Je zult merken dat je jezelf een stuk beter voelt.

#2 Eet chocolade. Heel veel chocolade

Het is een cliché dat misschien al zo oud is als de weg naar Rome; wij vrouwen zijn verzot op chocolade. Witte- melk- of pure chocolade, wij maken geen onderscheid. Chocolade is chocolade. En als je ongesteld bent hoef je je niet druk te maken over dat je een hele reep naar binnen werkt. Je bent per slot van rekening ongesteld. Houd je niet van chocolade? Dan zijn koekjes en ijs natuurlijk ook heel lekker.


#3 Kijk een zielige film

Veel vrouwen die ongesteld zijn ervaren dat ze in deze week emotioneler zijn dan normaal. Heb je dus even zin om een potje te gaan janken maar geen legitieme reden om te gaan huilen? Zet een zielige film op en voilà, die waterlanders komen binnen no time. Zijn zielige films toch niet zo je ding? Dan is een romantische komedie altijd een goed idee. 


#4 Ga online shoppen

Jezelf pamperen betekent jezelf verwennen. En wat is nou leuker om dan online te gaan shoppen? Je hoeft er niet de deur voor uit. Je kunt gewoon in je pyjama in bed blijven liggen en alles makkelijk en snel naar huis klikken. Dus ga maar los met die pinpas. Kleding, schoenen, make-up, boeken, wat je maar wil is binnen handbereik.

 

#5 Speel een online game

Weer een optie waarbij je niet de deur uit hoeft en je gewoon in je kloffie in je bed of op je bank kan blijven liggen. Online zijn er heel veel leuke games te vinden die je kan spelen. En niet alleen online, ook via je smartphone zijn veel toffe spellen te downloaden. Sowieso dat je een leuk spel zult vinden. Heb je een Nintendo of Playstation, dan is er ook een ruime keus.

Ongesteld zijn is niet leuk, maar het is toch iets wat wij vrouwen allemaal met elkaar delen. Dus wij vinden dat je jezelf gewoon lekker moet verwennen in deze week (doen wij ook namelijk!). Heb jij nog een goede tip, laat het ons weten!

Vond je dit artikel leuk om te lezen? Lees dan ook eens deze artikelen:
De 4 lingerie essentials
welke bikini of welk badpak past bij mij?
Hals en decollete-verzorging

Fotografie: Veronika Balasyuk