10 redenen waarom je op zondag in je bed mag blijven liggen

Door #bodytalk - 06 april 2019 - Tips & Tricks
Cyell sleepdress
Gratis en voor niets: 10 redenen van ons

Het kan zijn dat jij geen redenen nodig hebt om op zondag in bed te mogen blijven liggen? Of misschien heb je er wel honderd nodig? In ieder geval voorzien wij je er van 10. De rest moet je er dan zelf maar bij bedenken. 

Reden 1. Netflixbingen
Homeland, de nieuwe Stars Hollow, Downton Abbey, House of Cards, Prison Break, Suits, Lost, Orange is the new Black, Mad Men, Breaking Bed, That 70's Show. Do we need to say more? Netflixbingen is zo lekker in bed. Je kijkt gewoon aflevering na aflevering, waarbij je heerlijk de tijd vergeet. En je hoeft er niet eens een tv voor op je slaapkamer te hebben. Kijk gewoon op je tablet of je chromebook. Mmmm...spreek je later......

Reden 2. De mooiste en leukste ligt naast je
En of dat nou je hubbie, je kat of je favoriete boek is. Uiteindelijk maakt dat niet zoveel uit. Ook die teddybeer mag je best gebruiken als reden om gezellig naast in bed te blijven liggen. Misschien is dat nog wel net zo fijn, want met iemand naast je wordt je misschien ook nog sneller verleid tot allerlei drukke zondagplannen waar je hoofd niet naar staat. Dus zoom uit, hoofd onder je kussen en vergeet die douche. Het is jij-tijd. 

Reden 3. Eten kan ook best in bed
Geef maar toe, jij vindt ook wel eens een lege chipsverpakking onder je bed. Dus waarom wel 's avonds in je bed snaaien, maar niet op zondagochtend. Tuurlijk. In bed eten is hartstikke relaxed. Het is wel vervelend dat je er even uit moet om het op te halen. Of je kunt natuurlijk vragen of je teddybeer het doet. Maar als het eenmaal bij elkaar is gescharreld, dan hoef je voorlopig nergens meer heen. En kun je weer een paar uurtjes vooruit. 

Reden 4. Je slaapoutfit is de mooiste die je hebt
En zeker ook de lekkerste. Dus waarom in je Zondagse pak als je kunt shinen in je nieuwe huispak, je slipdress of je onesie? Ik zou niet weten waarom je je zelf het optutten aan zou doen. En de beste plek om je te verschuilen voor de make-up wereld is in je bed. Lekker met je warrige haar ver weggedoken onder je dekbed. 

Reden 5. De kids zijn eindelijk uit logeren
Natuurlijk, je kinderen zijn het liefste bezit op aarde. En je zult alles voor ze doen. Maar af en toe. Behang en erachter plakken. Je moet af en toe even aan jezelf toekomen. En dat kun je heerlijk op zondagochtend. Breng ze zaterdagmiddag weg, vergeet niet luiers, leesboekjes, extra kleren, knuffels, autootjes, studieboeken, speen, driewieler, logeerbedje, slabbetjes, tablet, nachtlampje, favoriete dekentje, telefoonnummers, doekjes, reserveromper, kindermonopoly, stiften en papier, laarzen, regenpak, zwemkleding, zwembandjes enzo in te pakken. Maak goede afspraken met hubbie, want als hij dan gelijk maar te diep achter in het glaasje kijkt op zaterdagavond kan de zondagochtend er ineens heel anders uitzien. Plan een leuke date met hem of met je vriendinnen, maak het lekker een beetje laat (poeh poeh 23.00uur thuis, je bent ook geen 18 meer) en duik je mandje in om er pas om 13.00 uur zondagmiddag weer uit te komen. 

bodyfashion.nl blog
 
Reden 6. Dat boek dat al weken op je nachtkastje ligt
Dat ene boek dat je gekregen hebt op je verjaardag vier maanden geleden. Dat na 2 maanden verhuist is naar je nachtkastje, maar waar je steeds na 1 bladzijde lezen op in slaap valt. Dat schreeuwt erom om gelezen te worden. En daar is zondagochtend zo ideaal voor. Uitgerust, lekker warm, op je zij, wegdromen in een heel andere wereld. 

Reden 7. Het weer
Het weer is misschien wel de allerbeste reden om in je bed te blijven liggen. Als de regen onophoudelijk naar beneden komt (''zachtjes tikt de regen op mijn zolderraam"  - Rob de Nijs). Of als je weet dat er een pak sneeuw ligt. Maar ook als het prachtig mooi weer is, je buiten de vogeltjes hoort fluiten en het zonnetje door je in-between gordijnen prikt. Genoeg reden om daar heerlijk van te genieten, onder of op je dekbed. Soms is het gewoon het weer dat je influistert dat het jouw momentje is om er even vanachter de ramen van te genieten. Heerlijk nog een keertje omdraaien, geen warme kleren aan, geen douche. Gewoon jij en je dikke flanellen pyama of je luchtige babydoll. 

bucketlist bodyfashion.nl

Reden 8. De beste plek om je bucketlist vast te leggen

Er is geen betere plek om te dromen over alles wat je nog wilt doen en waar je heen wilt reizen als in je bed. En als je dan toch zo lekker bezig bent, zet ze dan gelijk in je mooie notitieboekje. Of voor de digitalisten op je mobieltje of tablet. 

Reden 9. Je hebt onze leukste blogs nog niet kunnen lezen
Wat dacht je bijvoorbeeld van de mooiste lingerie etalages? Of wat je vooral wel en niet moet doen als je shapewear koopt. En heb je dat mooie filmpje van Rosa Faia al gezien? Reden 10. Je hebt het gewoon verdiend
Is het niet zo dat je gisteren hebt gesport, achter de kinderen aangerend, boodschappen hebt gedaan, je scriptie weer een paar pagina's verder hebt geschreven, je team hebt gecoached, de tuin winter (of zomer) klaar hebt gemaakt, op verjaarsvisite bent geweest, de krant hebt gelezen, de auto hebt gewassen en al je vrienden hebt gebeld om te vragen hoe het met ze gaat? Of in ieder geval 1 van alle genoemde dingen? Dan heb je die zondagochtend in je bedje weer hartstikke verdiend. You go girl (of boy).