Naar boven

Boxershorts

Bjorn Borg boxershorts

Ook mannenondergoed is aan mode onderhevig. De strakke boxershort is hét item voor nu. Die van de welbekende tennisser ligt al jaren bij veel mannen in de kast. Bijna iedere man draagt wel eens een strakke boxershort, terwijl dat 30 jaar terug echt nog een kleine groep was. De slip heeft steeds meer populariteit verloren en ook de mannenstring wordt steeds minder verkocht.

Met name de strakke boxershort heeft terrein gewonnen en is er in vele modellen, kleuren en kwaliteiten. Korte en lange pijpjes, laag in de taille of toch wat hoger, katoen met elastan, polyamide, tactel en nog veel meer. De stretch katoenen short heeft bij de meeste mannen de voorkeur, waarbij een donkere kleur ook vaak de eerste keus is.

Hoe vind ik een fijne boxershort?

Het is niet erg moeilijk om een goede en fijne boxershort te vinden. Er is veel aanbod en vaak blijf je een prettig merk heel lang trouw. Dus als je eenmaal je favoriete boxershort hebt bepaald, is het prima om daarbij te blijven. Maar eens wat anders proberen is natuurlijk ook niet verkeerd. Misschien word je wel verrast. Gelukkig worden er elk seizoen nieuwe collecties ontworpen en is de variatie in kleur en materialen enorm. Er zijn wat dingen waar je bij het kopen van een boxershort op kunt letten.

Waar let je op bij het kopen van boxershorts

  • Kleur en dessin. Ook mannen bepalen steeds vaker zelf wat voor soort ondergoed ze dragen. Ze zijn steeds meer gericht op luxe en comfort. En ze danken hun oude ondergoed sneller af. De keuze in de winkels is als gevolg daarvan groter dan ooit. Alle kleuren zijn geaccepteerd en alle soorten dessins zijn gewild. Psychedelische vormen, ruitjes, strepen, afbeeldingen, teksten, in principe kan het allemaal. Het bepalen van het favoriete merk, de kleur en het dessin is voor de meeste mannen geen probleem. De maatvoering van het ondergoed wil nog wel eens voor vraagtekens zorgen.
  • Kies de maat met zorg. De makkelijkste manier om de maat van een boxer of slip te bepalen is de broekmaat. Broekmaat 50 of jeansmaat 32 staat voor de maat M of maat 5. Om helemaal zeker van de keus te zijn is het slim om met een meetlint het middel op te meten. Veel merken vermelden zowel de Europese als de Amerikaanse maten. Maar het komt ook voor dat alleen de Amerikaanse maatvoering vermeld staat.
Het tabelletje hieronder biedt uitkomst:
 
         Jeansmaat Broekmaat Omtrek middel Maat Amerikaanse maat
         29/30 48 80 S 4
         31/32 50 84 M 5
         33/34 52 88 L 6
         36/38 54 92 XL 7
         40+  56 96 XXL 8

  • Katoen of synthetisch? Uit onderzoek is gebleken dat mensen liever katoen dragen dan synthetisch ondergoed. Katoen absorbeert beter, ademt goed en het draagt warmer. Maar synthetische stoffen blijven over het algemeen langer mooi van kleur en slijten minder snel. Ze zijn makkelijker wasbaar dan katoen. Van synthetisch ondergoed heb je over het algemeen langer plezier. Een boxershort van katoen met een percentage polyester draagt vaak minder prettig, is vaak wat grover en gaat sneller kapot dan 100% katoen. Polyester ademt minder, draagt kouder en kan statisch werken. Het droogt wel snel en is heel makkelijk strijkbaar. De keuze is dan ook persoonlijk. Koop je een boxershort voor iemand anders? Kies dan veilig en dat is het prettiger draagbare katoen. Bewust met het milieu omgaan? Ook dan is katoen de beste keuze.
  • Wat moet je verder weten over een boxershort. Goedkoop is niet altijd duurkoop, maar veel goedkope boxershorts hebben de neiging naar boven te kruipen. De pijpen zitten gekruld in de lies en blijven na een paar keer wassen korter dan ze waren. Een perfect passende boxershort bedekt ongeveer 2/3 van het been tot de knie. En geeft daarmee voldoende ruimte om prettig te bewegen. De strakke boxershort geeft meer steun dan de wijde boxershort. Met name voor sporters is dit dan ook de prettigste keuze. Een voordeel van boxershorts boven de traditionele slip is dat ze minder snel irritatie in de lies veroorzaken, door de langere pijpjes.